czwartek, 19 marca 2015

Łosoś pod pomidorową pierzynką ;)

Dziś prosty i szybki przepis. I to wyjątkowo nie na słodkości! ;)
Łosoś w takiej formie smakował nawet osobom będącym niezbyt przychylnie do niego nastawionym ;)




Składniki:
7-10 suszonych pomidorów
garść orzechów makadamia (lub nerkowca)
garść pestek słonecznika
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
filet z łososia
sól
sok z cytryny
kilka orzechów do dekoracji
masło do wysmarowania kokilek


Łososia myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Przekładamy do kokilek. Solimy i skrapiamy sokiem z cytryny.
Pomidory, orzechy, czosnek i masło blendujemy. 
Nakładamy do naszych kokilek pomidorową warstwę. Dekorujemy orzechami.
Pieczemy przez 15-20 min w 180 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz